top of page

Microsoft Dynamics 365
Customer Insights

Microsoft Dynamics 365 Customer Insights gir virksomheter muligheten til å omdanne rådata til verdifull innsikt, slik at de kan tilby mer personlige kundeopplevelser, optimalisere markedsføringsstrategier, og forbedre produkttilbud. Denne omfattende plattformen lar bedrifter utnytte potensialet i deres data for å skape et enhetlig bilde av kunden som fremmer lojalitet og vekst.

Hva får du med Dynamics 365 Customer Insights?

01.

Spre innsikt til hele organisasjonen

Dynamics 365 Customer Insights muliggjør en kultur hvor innsikt deles på tvers av alle avdelinger, ikke bare markedsføring og salg. Ved å integrere plattformen med eksisterende forretningssystemer, kan data flyte fritt og gi alle team tilgang til oppdatert og relevant informasjon. Dette fremmer samarbeid og sikrer at beslutninger tas på et informert grunnlag, noe som kan øke effektiviteten og forbedre kundeopplevelsene.

02.

360 graders kundeprofil

Å forstå kundene fullstendig er essensielt i enhver forretningsstrategi. Dynamics 365 Customer Insights samler data fra flere kilder for å gi et komplett 360-graders bilde av kundene. Dette inkluderer transaksjonshistorikk, atferdsdata, interaksjoner på sosiale medier og mye mer. En slik dyptgående forståelse muliggjør skreddersydde tilbud og kommunikasjon som møter kundens unike behov og preferanser.

03.

Sikkerhet og personvern

I en tid der data er en av de mest verdifulle ressursene en virksomhet har, tar Dynamics 365 Customer Insights sikkerheten på alvor. Plattformen er utviklet med de strengeste sikkerhetsprotokollene og overholder internasjonale personvernstandarder. Dette sikrer at kundedata håndteres ansvarlig, beskyttes mot uautorisert tilgang, og at virksomheten holder seg innenfor regulatoriske krav.

"

Dynamics 365 Customer Insights har revolusjonert måten vi forstår og engasjerer våre kunder på. Ved å tilby en dypere innsikt og fremme datadrevne beslutninger, styrker vi våre kundeforhold på en måte som var umulig før.

line

Line Bergsjøbrenden

Funksjonell løsningsarkitekt

Waken AS

Relaterte tjenester

Utvikling og konfigurasjon

Fra implementering til forvaltning, sikrer vi at din CRM-løsning er perfekt tilpasset dine behov.

Opplæring og brukeradopsjon

Vi tilbyr omfattende opplæring og støtte for å sikre høy brukeradopsjon og maksimal utnyttelse av din CRM-investering.

Rådgivning og verktøy
 

Vårt team av eksperter tilbyr rådgivning og state-of-the-art verktøy for å realisere ditt potensial.

bottom of page